PKS pripala nagrada Ekspo Trofi i Zlatna plaketa

Bez autora
Mar 21 2012

Privredna komora Srbije (PKS) osvojila je prvu nagradu Ekspo Trofi i Zlatnu plaketu na ovogodišnjem Sajmu hrane u Budvi. Druga nagrada i Srebrna plaketa pripala je opštinama Kotor i Tivat, a treća nagrada i Bronzana plaketa Opštini Kolašin. Posebna priznanja za uspešan nastup na Sajmu hrane pripala su Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula, firmi Zigante Tartufi iz Buja u Hrvatskoj i preduzeću DDS iz Mojkovca. Sajam hrane u Budvi, najznačajnija je manifestacija u oblasti prehrambene i pratećih industrija u Crnoj Gori i trajaće do 24. marta, a zemlja partner ove godine je Srbija. Sajam hrane, po 38. put je okupio brojne izlagače iz Crne Gore i goste iz regiona i inostranstva, a posetiocima se predstavlja oko 50 preduzeća iz Srbije u oblasti prehrambene industrije.

PKS pripala nagrada Ekspo Trofi i Zlatna plaketaPrivredna komora Srbije (PKS) osvojila je prvu nagradu Ekspo Trofi i Zlatnu plaketu na ovogodišnjem Sajmu hrane u Budvi.

Kako su saopštili organizatori te manifestacije, druga nagrada i Srebrna plaketa pripala je opštinama Kotor i Tivat, a treća nagrada i Bronzana plaketa Opštini Kolašin.

Posebna priznanja za uspešan nastup na Sajmu hrane pripala su Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula, firmi Zigante Tartufi iz Buja u Hrvatskoj i preduzeću DDS iz Mojkovca.

Sajam hrane u Budvi, najznačajnija je manifestacija u oblasti prehrambene i pratećih industrija u Crnoj Gori i trajaće do 24. marta, a zemlja partner ove godine je Srbija. Sajam hrane, po 38. put je okupio brojne izlagače iz Crne Gore i goste iz regiona i inostranstva, a posetiocima se predstavlja oko 50 preduzeća iz Srbije u oblasti prehrambene industrije.

Kako je saopšteno, u organizaciji PKS u Budvi nastupilo je 20 preduzeća, a posredstvom AP Vojvodine 12 firmi. Među izlagačima su: “Pionir”, “Agroživ”, “Karneks”, “Koka -kola”, “Imlek”, “Fudlend”, “Frikom”, “Invej”, “Apatinska pivara”, “Jafa”, “Jazak voda”, “Zdravo organik”, “Žitko” i druge kompanije. U organizaciji “Agrobiznis” projekta Američke agencije za međunarodni razvoj, Sajam hrane u Budvi posećuju predstavnici 15 preduzeća.

Posvećen agrobiznisu, ovaj sajam okuplja izlagače iz oblasti prehrambene industrije, poljoprivredne proizvodnje, vinarstva i vinogradarstva, mediteranskih kultura, organske hrane, prerade ribe, konditorskih proizvoda, industrije mineralnih voda, pakovanja i ambalaže.

Tokom sajma, biće organizovani i susreti privrednika Srbije i Crne Gore, a posetioci će imati priliku da obiđu Nacionalni izložbeni prostor Republike Srbije, u organizaciji PKS, Predstavništva PKS u Podgorici i Ministarstva poljoprivrede i trgovine, dodaje su u saopštenju PKS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik